Leder, sæt sociale aktiviteter på dagsordenen!

Af: Stig Kjerulf |

Det sociale er vigtigt for et godt arbejdsmiljø, men mange ledere står over for udfordringen at få det hele til at gå op i en højere enhed uden at skulle ofre for meget af deres fritid og privatliv med familien.

Virksomhedsledere arbejder ofte meget, og det er dem, der tager de store beslutninger i virksomheden. Foruden de daglige arbejdsopgaver og møder, skal lederne også forholde sig til deres lederkollegaer, medarbejdere og det sociale fællesskab. Tid er en værdifuld faktor, og det sociale skal kunne spille sammen med arbejdet.

 

Sociale aktiviteter behøver ikke foregå uden for arbejdstiden

Sociale aktiviteter, teambuilding og uformelle møder er med til at bygge emotionelle bånd til vores kollegaer, forbedre konfliktløsninger og styrke vores daglige samarbejde. Det er en værdifuld ”social lim”, der binder mennesker sammen med hinanden og med arbejdspladsen. Det betyder dog ikke, at arbejdspladsen nødvendigvis skal arrangere aktiviteter uden for arbejdstiden, såsom bowling, vinsmagning eller sommerfester, for at imødekomme de sociale behov. Det handler lige så meget om at få lagt de sociale aktiviteter ind som en naturlig del af arbejdstiden.

 

At tage del i fællesskabet er en investering

Stig Kjerulf mener, at det er vigtigt for ledere at tage del i sociale aktiviteter sammen med kollegaerne, hvis der er tid og mulighed for det. Det er en investering, der vil vise sig værdifuld på den lange bane, da det styrkede netværk kommer lederne til gode i hverdagen. Hvis fritiden er knap, kan ledergruppen f.eks. mødes tidligt en gang om måneden og lave brunch til medarbejderne. Fælles madlavning kan være en sjov og anderledes opgave, der frembringer glæde, og medarbejderne vil føle sig værdsat, samtidig med de får hygget sig og talt med deres kollegaer.

 

Frokostpausen er oplagt til socialt samvær

At spise mad sammen er en klassisk social aktivitet, der er kendt for at styrke fællesskabsfølelsen. I behøver dog ikke smøre ærmerne op og selv stå i køkkenet, for det kan sagtens være nok at købe friske croissanter hos bageren eller tage en fælles kaffepause. Frokostpausen er også en oplagt mulighed for at tale om andre ting end arbejdet. Selvom det kan være fristende for ledere at benytte frokostpausen til at holde møder eller spise ude i byen med samarbejdspartnere eller kunder, er det vigtigt for fællesskabet, at ledere og medarbejdere også husker at bruge tid på at spise frokost med hinanden.

Tilbage
Leder, sæt sociale aktiviteter på dagsordenen!

Kontaktformular

Spørgsmål / kommentarer